ABOUT US

Sirpa ja Juha Jokela ovat kasvattaneet suomenpystykorvia pienimuotoisesti nimellä Villitytön vuodesta 2001 lähtien. Ensimmäinen suomenpystykorva Kitron Roosa tuli meille vuonna 1996.

Suomenpystykorvat ovat pääsääntöisesti käytössä linnunmetsästyksessä, sekä pienpetojen pyynnissä. Minä tai äitini Sirpa hoidamme koirien näyttelykäynnit, isä Juha taas linnunhaukkukoekäynnit.

Koiria kotona on tällä hetkellä neljä

FI MVA & KVA Samu

FI MVA & KVA Koppelokankaan Rita

Villitytön Lumo

Soidinsalon Piiku

Juha on käynyt linnunhaukkukoe tuomarikurssin. Molemmat ovat kennelliiton-, sekä suomenpystykorvajärjestön jäseniä. Molemmat ovat allekirjoittaneet myös kasvattajasitoumuksen.

Kaikki jalostukseen käytettävät suomenpystykorvat käytetään rodunomaisissa terveystutkimuksissa.

Kennel Villitytön pentueita on 15 vuoden aikana ollut viisi. Pentueita on harvoin ja jokainen yhdistelmä on tarkoin harkittu.

Pennut kasvavat kotioloissa sisällä tottuen kodin ääniin. Pennut luovutetaan asianmukaisesti madotettuna, sirutettuna, eläinlääkärin tarkistamina, sekä rekisteröityinä.


562180_10150785805569106_254846129_n.jpg

Oma rotuni on bordeauxindoggi ja kasvatan rotua kennelnimellä Chic's Joy. Rodun parissa olen ollut vuodesta 2008 lähtien. Koiria minulla on ollut yli 20 vuotta. Bullmastiffit & Mastiffit Ry yhdistyksen hallituksen jäsenenä olen ollut vuodesta 2016 lähtien.

Borkkujen kanssa harrastellaan virkistysmielessä jonkin verran tokoa ja hakua. Tokossa haaveena olisi joskus päästä kisaamaankin. Myös näyttelyissä käynti kuuluu harrastuksiin. Meille näyttelytulokset ei ole jalostuksen perusta vaan terve, elinvoimainen, hyvinvoiva koira, jolla on rodunomainen luonne ja rakenne.

Itse näen rodun toiminnallisena ja aktiivisena koirana, joka haluaa olla kaikessa toiminnassa mukana. Perhekeskeinen, lapsiystävällinen ja omaan perheeseensä tiukasti kiintyvä koira.

Koiria minulla on kotona kolme. Suurin osa omistamistani koirista on sijoituskoiria. Koiramäärän kotona haluan pitää kohtuullisena ja täten taata tasapuolisen huolenpidon ja monipuolisen liikunnan jokaiselle yksilölle.

Kaikki jalostukseen käytettävät koirat käytetään rodunomaisissa terveystarkastuksissa ennen astutusta. Pentueita meillä on harvoin ja tarkoin harkituista yhdistelmistä.

Pennut luovutetaan madotettuina, sirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina, sekä rekisteröitynä.


Olen

Bullmastiffit & Mastiffit Ry:n hallituksen jäsen

Kennelliiton jäsen

Allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen.

Suorittanut kasvattajan peruskurssin v.2010


Tällä hetkellä omistuksessani olevat koirat:

Nartut:

  • Chic's Joy Frozen White Snow "Mimmi"
  • Chic's Joy Frozen Eskimo Kiss "Helka"
  • The Joy Of Bordeaux Hera "Muusa" (Tanskan Tuonti)
  • Hjärtekulla Venus Devine "Lola" (Ruotsin tuonti)
  • Chic's Joy Khaleesi "Mantra"
  • Chic's Joy Athena "Aino"

Urokset:

  • Rougerosanna Muhammad Ali "Bablo"
  • Rougerosanna Ready To Rumble "Deniro"
  • Dog's Land Mi'ko "Nero"
"Eläkeläiset"
  • Chic's Joy Charmante Charlotta "Hilma"


Koirien tietoihin pääset Dogue De Bordeaux osiosta.